Parkinson(ismen)

Parkinson(ismen)

Logopedie en Parkinson(ismen)

Anne-Claire Masselink

Anne-Claire werkt sinds de start van de praktijk met mensen met de ziekte van Parkinson en/ of atypische Parkinsonismen

Toen ParkinsonNet werd opgericht en er specialisaties gedaan konden worden tot Parkinsonspecialist, is zij dat vrijwel meteen gaan doen.

De inzichten en inmiddels ruime ervaring die zij hierdoor heeft opgedaan hebben haar behandelingen veel doeltreffender gemaakt voor mensen met Parkinson(ismen) en de resultaten zijn beter.

Logopedie richt zich bij Parkinson(ismen) op verstaanbaarheid/communicatie/stem, op slikproblemen en op speekselverlies.

80% van het werk van Anne-Claire bestaat uit het behandelen van mensen met Parkinson(ismen) en hun omgeving.

Ook is zij een aantal jaar verbonden aan het onderzoek van de Perspective studie van het Radboud UMC, waar binnenkort de onderzoeksresultaten van gepubliceerd zullen worden.

Er is door Anne-Claire veel multidisciplinaire samenwerking met neurologen, fysiotherapeuten, dietisten, ergo therapeuten, apothekers, psychologen, Parkinsonverpleegkundigen en meer.

Verder is Anne-Claire al jarenlang regio coördinator van alle aangesloten zorgverleners van regio Utrecht- ZO.

Informeer gerust vrijblijvend of Anne-Claire iets voor u kan betekenen bij Parkinson(ismen) op de deelgebieden verstaanbaarheid/ slikken/ speekselverlies.

Zie voor verdere informatie de bijlage Leaflet van de Parkinson Vereniging over logopedie bij Parkinson.

Onderzoek Radboud UMC

Anne-Claire heeft als behandelaar meegewerkt aan het onderzoek naar de effectiviteit van online spraaktherapie van het Radboud UMC.

>> Hier kunt u het onderzoeksrapport lezen (Engels)

logo_parkinsonnet
Logopedie Driebergen neemt uw privacy serieus!