Parkinson(ismen)

Parkinson(ismen)

Logopedie en Parkinson(ismen)

Anne-Claire Masselink

Anne-Claire werkt sinds de start van de praktijk met mensen met de ziekte van Parkinson en/ of atypische Parkinsonismen

Toen ParkinsonNet werd opgericht en er specialisaties gedaan konden worden tot Parkinsonspecialist, is zij dat vrijwel meteen gaan doen.

De inzichten en inmiddels ruime ervaring die zij hierdoor heeft opgedaan hebben haar behandelingen veel doeltreffender gemaakt voor mensen met Parkinson(ismen) en de resultaten zijn beter.

Logopedie richt zich bij Parkinson(ismen) op verstaanbaarheid/communicatie/stem, op slikproblemen en op speekselverlies.

80% van het werk van Anne-Claire bestaat uit het behandelen van mensen met Parkinson(ismen) en hun omgeving.

Ook is zij een aantal jaar verbonden aan het onderzoek van de Perspective studie van het Radboud UMC, waar binnenkort de onderzoeksresultaten van gepubliceerd zullen worden.

Er is door Anne-Claire veel multidisciplinaire samenwerking met neurologen, fysiotherapeuten, dietisten, ergo therapeuten, apothekers, psychologen, Parkinsonverpleegkundigen en meer.

Anne-Claire doet mee als Parkinson specialist aan de Impress projectgroep van het Radboud UMC.   Voor een korte uitleg klikt u hier voor de infographic.

Verder is Anne-Claire al jarenlang regio coördinator van alle aangesloten zorgverleners van regio Utrecht- ZO. Voor Parkinson TV is ze actief in de adviesraad.

Informeer gerust vrijblijvend of Anne-Claire iets voor u kan betekenen bij Parkinson(ismen) op de deelgebieden verstaanbaarheid/ slikken/ speekselverlies.

In het Parkinson Magazine van mei 2024 staat een interview met Anne-Claire. Klik hier om het interview te lezen.

Zie voor verdere informatie de bijlage Leaflet van de Parkinson Vereniging over logopedie bij Parkinson.

Lees hier over de ziekte van Parkinson in begrijpelijke taal.

logo_parkinsonnet
Logopedie Driebergen neemt uw privacy serieus!